Omgeving Sichon

Sichon is van oudsher een heel oud vissersdorp, met best een hele grote haven vol met vissersboten, waarmee dagelijks de oceaan wordt opgevaren om de restaurants en de markten van verse vis te voorzien.
 

Elke Zondagochtend is er een grote versmarkt van 0.500 tot 11.00 op 10 min fietsafstand.

Zondagsmarkt Sichon


Sichon is nog een oud stuk Thailand, de mensen leven hier ondanks de vele nieuwe auto’s' nog jaren terug, het veranderd wel snel en dat is aan één kant wel jammer maar de hoofdzaak van alles is, dat het nog niet ontdekt is door de toeristen, dus de stranden zijn leeg, ondanks dat er toch zo’n 85.000 inwoners leven in Sichon.

De weinige hotels in Sichon, zijn voor een groot deel van het jaar onbezet, maar tijdens de weekenden en feestdagen komen vele Thaien vanuit Thailand om hier vakantie te vieren.

sichon centrum
Sichon centrum

city of Sichon Thailand

Hierboven zie je het ziekenhuis van Sichon, daarbij heb je diverse doktoren verdeeld over de stad zitten. Apothekers zijn er ook genoeg en de medicijnen goedkoop..

Restaurants
Nabij onze B&B zijn vele restaurants te vinden, u hoeft niet lang te zoeken en komt ze overal tegen.

In Sichon zijn drie Tempels, die ook te bezichtigen zijn. Er is een Tesco, open van 08 am tot 10 pm, daarbij zijn er één kleine Tesco en twee 7 or11 die 24 uur per dag open zijn. Er is elke dag aan de rand van de stad een vroege markt, waarvan op zondag de grootste en maandag, woensdag en vrijdag een avond markt midden in het centrum.Er zijn vele winkels en banken en ATM machines om je geld uit te nemen. Er zijn diverse stranden, waar je naar toe kunt gaan. Het dichtsbijzijnde strand is op 900 meter. Ook zijn er plekken waar je op gezette tijden de wilde apen kunt zien, of zie je ze af en toe vanuit je terras voor je bungalow. Wij hebben een uitgebreid excursie programma waar wij jullie persoonlijk heen brengen.Er staan fietsen gereed bij bed en breakfast to-co waarmee je in korte tijd alles kunt bezoeken, maar ook kan je heerlijk fietsen door de bossen of langs het strand.

Elke dag kunt u van iets anders genieten en het fijne is dat er niet veel toeristen zijn, dus daarom kunt u in de vele restaurants die hier in Sichon zijn, voor een kleine bedrag heel goed eten. Uiteraard zijn de prijzen bij de hotels aan het strand een stuk hoger, als je daar gaat eten.

Wanneer u thuis komt is uw ijskast weer gevuld met de drankjes die u graag drinkt en kunt u die nuttigen op uw eigen terras of een drankje bestellen onder het huis, waar altijd een verkoelende bries onderdoor blaast. Mocht u geen zin hebben om buiten de deur te eten, vraag dan gewoon aan Jan voor een gril-avond, Grote verse Garnalen en saté’s van varkenshaas, hij wil dat wel graag smorgens na het ontbijt weten.

Excursies:

Excursies vanuit Bed & Breakfast to-co

Buiten dat wij een heerlijk onderkomen hebben, organiseren wij nu ook voor onze gasten prachtige excursies. Niet met groepen, maar alleen onze gasten.

1. Excursie (dagtour)  naar de stad Surat Thani, City tour en een bezoek aan een groot shopping centre.

2. Excursie ( halve dagtour) op zondagmorgen rond 08.00 am. Eerst naar de grote markt in Sichon, daarna naar de Wat Chedi of te wel Cocktemple genoemd. Alleen de weg er naar toe is al indrukwekkend met de honderden grote Hanen in alle kleuren, die aan beide zijden van de weg opgesteld staan. Wekelijks bezoeken duizenden mensen vanuit heel Thailand, maar ook vanuit de hele wereld deze beroemde tempel.

3. Excursie naar de stad Nakhon Si Tammarat, bezoek aan de Phra Mahathat Woramahawihan tempel, een zeer indrukwekkende tempel, zeker een bezoek waard, daarna een bezoek aan het nieuwe shopping centre.

4. Een excursie naar de prachige Sununta watervallen, in een groot natuur gebied.

5. Een excursie naar diverse plekken in Khanom en een bezoek aan de beste koffiezaak in  de omgeving.

6. Excursie naar Donsak voor een boottrip over de oceaan om de roze dolfijnen te bekijken die daar in de omgeving rondzwemmen. De roze dolfijn komt in de wereld op twee plaatsen voor, in de Peruaans Amazone en in Donsak/Khanom Thailand. Deze trip start om 06.00 am, dus wordt er alleen koffie gedronken voor vertrek en na de boottocht bezoeken we in het zelfde dorp een Duitser met zijn Thaise vrouw voor een Duits ontbijt. Daarna rijden we naar een andere plaats in die omgeving voor een bezoek aan een natuurlijke visspa bij kleine watervallen, om onze voeten op een natuurlijke wijze laten reinigen.

7. Excursie ( twee uur) naar Khao Plai dam, waar we heerlijk kunnen genieten van de natuur en het prachtige strand.

8. Excursie (twee dagen) naar de Surat Thani Dam. Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar een groot stuwmeer, om dat te bekijken per boot, onderweg wordt er tijdens die vaart ergens een lunch geserveerd. Een prachtig natuur gebied met vele bergen die recht uit de grond omhoog zijn gestuwd, duizenden jaren terug. Terug van de tocht zoeken we een hotel en verblijven daar één nacht en proberen de volgende morgen, wanneer het weer en de waterstand het toelaat een tocht op een autobinnenband via een rivier naar beneden te dobberen, dus zwemgoed meebrengen!!!

De excursies kunnen ter plaatse voor elke dag besproken worden,  alleen graag vanwege de drukte, de trip naar Wat Chedi op zondagmorgen.

 
Tot ziens in bed and breakfast To-Co